Fish Sport

Fish Sport Info


21:28
Відкритий Кубок Кіровоградської області з ловлі риби фідером
С 06:00 UTC+03 18 СЕН ДО 16:00 UTC+03 19 СЕН

Fish Sport

Положення про проведення Кубку Кіровоградської області з ловлі риби фідером 18-19 Вересня 2021 року.
1. Цілі і завдання проведення змагань:
- сприяння розвитку рибальського спорту в Україні, активізації навчально-тренувальної роботи в спортивних секціях, клубах, ФСТ та відомствах;
- визначення кращих спортсменів та підвищення їхньої майстерності;
- пропаганда здорового способу життя та популяризація рибальського спорту;
2. Організація та проведення змагань:
Загальну організацію змагань здійснює Кіровоградська Обласна Федерація Риболовного Спорту (КОФРС) , за підтримки Управління молоді та спорту Кіровоградської облдержадміністрації. Проведення змагань здійснює суддівська бригада, згідно з діючими правилами проведення Всеукраїнських змагань з ловлі риби фідером.
- Партнер змагань компанія Flagman.
3.Термін та місце проведення змагань.
Реєстрація та фінансові умови участі в змаганнях.
3.1. Кубок Кіровоградської області з ловлі риби фідером проводиться 18-19 вересня 2021 року Кіровогадська область Кіровоградський район с.Бережинка
Геолокація: 48.468350,32.371993
3.2. Залік особисто-командний. Склад команди – 2 спортсмени. Допускається участь тренера та координатора.
3.3. Сума реєстраційного внеску - 350 грн з учасника 700 грн з команди.Учасникам до 18 років 250 грн 500 грн з команди. Змагання не прибуткові та некомерційні. Всі зібрані кошти витрачаються на технічне та суддівське забезпечення, а також на спортивні нагороди, оренда водойми.
3.4. До участі допускаються всі бажаючі з 14 років в присутності одного з батьків. У змаганнях можуть брати участь команди та учасники, що подали попередню заявку.Учасники заповнюють заяву про відпоаідальнісь, в випадку своїх неправомірних дій.
3.5. Останній термін подачі заявки – 14.09.21р. (включно). Учасники змагань зобов’язані перерахувати внесок в розмірі 350грн. з учасника,або 700 грн з команди як підтвердження своєї участі в змаганнях. При відмові від участі у змаганнях внесок не повертається.
3.6. Участнику прийде відповідь на те що він(вона) зареєстровані, не пізніше ніж протягом 1-го дня після подачі заявки.
3.7. Кількість учасників 30 чоловік 15 команд.
4. Керівництво змагань та суддівство.
4.1. Загальне керівництво та організацію змагань здійснює Кіровоградська обласна федерація риболовного спорту.
Технічну організацію здійснюють: Бойко Дмитро Володимирович (+380500805110).Костенко Олександр Олександрович(+380663316680) У випадку виникнення питань або пропозицій, звертатись до зазначених осіб.
4.2. Безпосереднє проведення та суддівство здійснюється Суддівською колегією згідно даного Положення та правил діючих на момент проведення даних змагань та затверджених ФРСУ (https://fsfu.com.ua/files/general/2021/ … 3-9448.pdf) .
4.3. Судді здійснюють контроль за діями учасників, ведуть протоколи змагань, проводять зважування та нагородження. Нагляд за роботою суддів здійснює Головний суддя змагань. У разі виявлення з боку будь-якого судді лояльного або навпаки, упередженого ставлення до кого-небудь з учасників, такий суддя підлягає заміні та дискваліфікації. Суддівська колегія складається з головного судді та двох суддів.
4.4. Всі спірні питання вирішує жюрі, мінімальна кількість членів жюрі 5 чоловік. Жюрі формується із капітанів команд та суддівської колегії.
5. Правила проведення змагань.
5.1. Змагання проходять в 2 тури відповідно до даного Положення та Правил проведення змагань з ловлі риби фідером (https://fsfu.com.ua/files/general/2021/ … 3-9448.pdf).
5.2. Тривалість() туру - 5 годин активного лову.
5.3. Акваторія лову - дві зони (зона А та зона Б).
5.4. Зони поділені на сектори в кількості, яка дорівнює кількості учасників, що беруть участь у змаганнях. Сектором вважається позначена ділянка суші і акваторія навпроти нього. Розмір сектору не може бути меншим ніж 10 метрів.
Лов риби в чужому секторі або в нейтральній зоні заборонений.
5.5. Перед стартом відбувається жеребкування секторів. Нумерація секторів та відлік зон починається зліва на право.
5.6. На підготовку до змагань виділяється не менше 90 хв. По прибуттю спортсмена до свого сектору він зобов'язаний скласти рибальське спорядження в своєму секторі і після цього залишити сектор. Будь-яка підготовка снастей в секторі та іншого спорядження забороняється до сигналу «Вхід в зону».
5.7. За першим сигналом «Вхід в зону» спортсмени займають свої сектора і починають підготовку до лову. Спортсмени, за підсумками жеребкування, займають свої місця (зону та сектор) відповідно до номеру який був витягнутий учасником.
5.7. Учасник змагань не має права виходити за межі сектора, а тренера заходити до неї без дозволу судді або належної команди.
5.8. Проміри глибин та інші дослідження точок лову спортсмен може виконувати в будь-який час після сигналу «вхід в сектор». Проміри глибин та інші дослідження точок лову дозволено виконувати за допомогою одного фідерного вудилища з котушкою оснащеного виключно грузилом. Вага та тип грузила не мають обмежень. Всі інші способи проміру глибини та дослідження точок лову з використанням будь-яких пристроїв (електронні пристрої, лічильники, далекоміри та ін.) заборонені як під час етапів так і під час тренування. Промір за допомогою кормушки заборонений.
5.9. Для стартового закорму відводиться час - 10 хвилин. Забороняється використовувати спеціально сформовані кулі прикормки. Забороняється користуватися рогатками, ракетами, парашутами, спомби і т.д. Дозволяється використовувати тільки годівниці. Обсяг годівниць не більше 7 * 5см.
5.10. За сигналом «Старт» спортсмени приступають до лову риби.
5.11. Учасники використовують для ловлі одне фідерне вудилище з одним гачком. Запасні оснащені вудилища (кількість необмежена) знаходяться на березі.
5.12. Дозволяється використовувати лише один різновид оснастки - «Running Feeder Rig».
5.13. Обов'язкове використання засобу виважування - підсак та засобу зберігання риби-садок. Використання інших засобів зберігання риби заборонено. Розмір садка повинен бути не менше 40 сантиметрів в діаметрі і не менше 200 сантиметрів в довжину.
5.14. До заліку приймається вся виловлена та жива риба.
- Забагренна риба вважається заліково. Навмисне багріння риби заборонене. Після сигналу про закінчення туру риба вважається заліковою, якщо вона знаходиться в повітрі, або в підсаці або в руці. Риба, яка виведена після сигналу про закінчення етапу, в залік не йде, навіть якщо вона була засічена до сигналу. Якщо спортсмен порушив дане правило, то із його заліку вилучається найбільша виловлена ним риба.
-Забороняється зберігати рибу за межами садку ( у відрі/тазу, на землі, на столі та інше). За дане порушення до спортсмена може застосовуватись санкція у вигляді попередження.
5.15. До зважування риба зберігається в садку. Зважування відбувається по закінченню кожного туру. Спортсмен своїм підписом в протоколі зважування підтверджує вагу. Після підписання спортсменом протоколу зважування, ніякі претензії щодо ваги улову від спортсменів або представників команди не приймаються. Вся риба після зважування випускається в водойму за сигналом судді.
5.16. Спортсмену дозволяється заходити в воду на глибину не вищу його колін. Заходити на більшу глибину спортсмен може тільки з дозволу члена Суддівської колегії та під його наглядом.
5.17. Учасникам дозволяється використовувати наживку як рослинного, так і тваринного походження (мотиль, опариш, черв'як), крім живця. Учасникам забороняється в якості наживки використовувати на гачку штучні насадки, спливаючі насадки (поп-ап), такі як пінопласт, пінотісто, puffi, пробка і т.д., а також використовувати волосяний монтаж.
5.18. Максимальна кількість прикормки на один тур 12 літрів готової (зволоженої) суміші.
Крім того, кількість живих компонентів не більше 2,5 літрів (опариш, хробак, мотиль), у тому числі мотиля кормового не більше 1/2 літра та мотиля насадочного не більше 1/8л.
5.19 Наживка рослинного походження (пакети з сухою глиною тощо), враховуються до загального дозволенного об’єму прикормки і повинні бути пред’явленні суддям під час перевірки прикормки.
5.20. Прикормка, насадка та тваринна складова повинні бути пред'явлені спортсменом для перевірки в мірній тарі. Мірна тара повинна мати чітко вказаний об`єм вмісту, нанесений промисловим шляхом. Ємність мірної тари повинна бути максимально наближена до дозволеного об`єму насадок та прикормки, що обмежується цим Положенням про змагання. У разі відсутності мірної тари - застосовується санкція у вигляді попередження.
5.21. До перевірки прикормки Суддівською колегією, змішування тваринної складової з іншими видами дозволеної прикормки категорично ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ. Після перевірки живі компоненти дозволяється змішувати з прикормкою. Після перевірки прикормки та під час ловлі дозволяється змішувати інгредієнти, які були представлені для перевірки і ввійшли до дозволеного об'єму.
5.22. Після перевірки прикормки заборонено використання сит та механічних засобів для змішування прикормки.
5.23. Об’єм суміші, в якій під час перевірки виявлено компоненти тваринної складової, враховується в загальний об’єм тваринної складової.
5.24. Після перевірки прикормки забороняється тримати в секторі спортсмена будь-які суміші (прикормка, ароматизатори, грунт), насадки, наживки або тваринну складову, які перевищують дозволений об’єм.
5.25. Додаткове приготування будь-якої суміші, що не ввійшла до дозволеного об'єму, після перевірки та під час ловлі заборонено.
5.26. Попередній закорм точок лову, після сигналу «Попередній закорм», дозволений тільки за допомогою годівниці без повідця.
5.27. Після сигналу «перевірка прикормки» і до сигналу «зважування закінчено» спортсмен має право вийти за межі свого сектора тільки з дозволу члена Суддівської колегії. При цьому всі оснастки спортсмена на період його відсутності не повинні знаходитись в воді.
5.28. Після тренування заборонено викидання в воду прикормки, насадки та тваринної складової прикормки, що залишилася у спортсмена.
5.29. Учасники зобов'язані:
- дотримуватися правил поведінки на водоймі.
- дотримуватися правил змагань і даного положення
- дотримуватися морально-етичних норм поведінки в суспільстві.
- бути екіпірованим належним чином для безпечної участі в змаганнях.
- беззаперечно дотримуватись розпоряджень і вказівок суддів.
- прибрати за собою в секторі.
- при погіршенні стану здоров'я терміново поставити до відома головного суддю.
- дотримуватись обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, встановлених Постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 р. № 1236 https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1236-2020-п#Text
Під час урочистого відкриття змагань, жеребкування та нагородження учасники Змагань повинні використовувати засоби індивідуального захисту, зокрема респіратори або захисні маски, що закривають ніс та рот та дотримуватись соціальної дистанції 1.5 м.
Особам, які мають наявність симптомів респіраторних захворювань та підвищену температуру тіла (понад 37,2) рекомендовано утриматись від участі в Змаганнях.
5.30. Учасники змагань несуть повну відповідальність за наслідки, до яких можуть привести порушення ними правил поведінки на водоймі, спортивного режиму, норм поведінки в громадських місцях.
5.31. Учасникам змагань забороняється:
- Використовувати інші, відмінні від фідерних методів лову.
- Починати ловити до початку змагань (сигнал старту).
- Продовжувати ловити по закінченню змагань (сигнал фініш).
- Приймати допомогу від сторонніх осіб.
- Приймати або передавати виловлену рибу від інших учасників або третіх осіб.
- Використовувати токсичні чи ядовиті речовини, які можуть призвести до загибелі або хвороби риби.
- Палити та вживати алкогольні напої під час змагань.
6. Програма змагань.
17.09.2021 року (п'ятниця).
Тренування (не обов'язкове):
- 09:00-15:00 тренування
18.09.2021 року
І тур змагань
- 06:00-06:15 - реєстрація учасників
- 6:20-6:50 - Урочисте відкриття змагань, інструктаж, жеребкування.
- 06:50-07:00 - Доставка спорядження до зони лову.
- 07:00 - ВХІД В СЕКТОР
- 07:00-08:50 - Підготовка в секторі
- 08:20-08:40- ПЕРЕВІРКА ПРИКОРМКИ
- 08:50-09:00 - ПОПЕРЕДНІЙ ЗАКОРМ
- 09:00 - СТАРТ
- 09:00-14:00- час лову.
- 14:00 - ФІНІШ
- 14:00-15:00 - Зважування
- 15:00-16:00 - Підведення підсумків 1 туру змагань
19.09.2021 року
ІІ тур змагань
- 6:20-6:50 - інструктаж, жеребкування.
- 06:50-07:00 - Доставка спорядження до зони лову.
- 07:00 - ВХІД В СЕКТОР
- 07:00-08:50 - Підготовка в секторі
- 08:20-08:40- ПЕРЕВІРКА ПРИКОРМКИ
- 08:50-09:00 - ПОПЕРЕДНІЙ ЗАКОРМ
- 09:00 - СТАРТ
- 09:00-14:00- час лову.
- 14:00 - ФІНІШ
- 14:00-15:00 - Зважування
- 15:00-16:00 - Підведення підсумків змагань
- 16:00 - Урочисте закриття Змагань.Нагородження учасників.
7. Штрафні санкції.
7.1. До учасників , які порушують правила змагань та вимоги даного положення, застосовуються санкції передбачені пунктом 10 Правил затвержених ФРСУ.
7.2. Реєстраційні внески порушникам, при знятті зі змагань, не повертаються.
8. Протести.
8.1. Кожен учасник має право подати протест в суддівську колегію вартість 200 грн.
8.2. Протест подається в письмовій формі на ім'я головного судді і розглядається суддівською колегією до затвердження результатів змагань.
8.3. Рішення щодо протесту приймається на загальних зборів суддів методом голосування і є остаточним.Якщо рішення позитивне то кошти повертаються.
9. Підведення підсумків. Нагородження.
9.1. Підведення підсумків здійснюється на основі протоколів суддівської колегії.
9.2. Переможець і призери в командному заліку визначаються за найменшою сумою місць зайнятої командою протягом 2-х турів. Командне місце після кожного туру визначається із суми місць, зайнятих учасниками однієї команди в різних зонах. Тобто, чим менше ця сума, тим вище командне місце. Особисте місце спортсмена в зоні визначається вагою улову. При рівних уловах, місце спортсмена є середньоарифметичним місць спортсменів з рівними уловами. Учасники з нульовим результатом займають місце, рівне середньоарифметичної сумою місць всіх учасників з нульовим результатом в зоні. При абсолютно рівних результатах команд до уваги береться загальний командний улов, вага виловленої риби протягом двох турів змагань. Переможець в особистому заліку визначається за найменшою сумою місць, зайнятих в зонах протягом двох турів.
9.3. Організатори і спонсори змагань залишають за собою право встановлювати номінації для нагородження, не вказані в даному положенні.
9.4. Призери в командному та особистому заліку нагороджуються кубками, медалям , грамотами відповідних ступенів. Та цінними призами від спонсора компанії Flagman
10. Умови прийому заявок.
10.1. Заявка подається в наступній формі:
-Назва команди. Область(місто, населений пункт). Належність до ФРС.
1.Учасник 1 (ПІБ)
2.Учасник 2 (ПІБ)
- контактный телефон.
10.2. Попередні Заявки приймаються до 14 вересня 2021 року (включно) одним із зазначених варіантів:
1)В даній темі
2)За телефоном/Viber 0500805110 Бойко Дмитро Володимирович, або на електронну адресу filonenko248@ukr.net.
10.3. Після підтвердження реєстрації, до 14.09.21необхідно сплати реєстраційний внесок у розмірі 350 грн з кожного учасника на картку OTP банк 4067597700397695 (Бойко Дмитро Володимирович)
11.Проживання.
11.1. Проживання здійснюється за рахунок самих учасників. Організатори можуть запропонувати варіанти з житлом квартира, готель, дім за зверненням учасника.
12. Інформація про водойму.
12.1.Ширина водойми 150-200 метрів.Глибина 2-2.5 метрів. Дно тверде (земля), рельєф у всіх секторах приблизно однаковий.Рослинності немає, сектор можна не чистити.
12.2. Видовий склад риби – Короп 70 % карась 10%, 20%інша риба плотва, окунь, судак, толстолоб


Місце проведення: Бережинка Кировоградская Область
Організатори: Дмитро Бойко
+0

Всего комментариев: 0
avatar
Fish Sport Info © 2021 - 2024 uCoz.