Fish Sport

Fish Sport Info


Fish Sport
06:26
Відкритий Чемпіонат Київської області зі спортивної ловлі коропа КОФРС -2024
С 14:00 29 СЕН ДО 07:00 3 ОКТ


Положення проведення
відкритого Чемпіонату Київської області зі спортивної ловлі коропа КОФРС -2024.

Зміст:
Заявка на участь
Організація та керівництво проведення заходу
Оплата
Зібрання капітанів
Жеребкування
Загальні положення
Сигнали, що будуть подаватися в процесі змагань
Зважування
Протести
Порушення і санкції
Визначення переможця
Контакти
Назва турніру
Дата проведення
Місця проведення

Відкритий Чемпіонат Київської області зі спортивної ловлі коропа КОФРС -2024 30.09.-03.10.2024р. оз. Картар,
Київська область

Заявка на участь.
1.1. В відкритому Чемпіонаті Київської області зі спортивної ловлі коропа КОФРС-2024 (далі ВЧ КОФРС -2024) приймають участь команди. Максимальна кількість учасників становить 15 команд.
1.2. Команда повинна подати електронну заявку на участь в ВЧ КОФРС-2024 за посиланням https://kartar.club/competition/43/details
1.3. Офіційна реєстрація на ЧО КОФРС-2024 починається з 05.09.2024р.
1.4. Команди повинні підтвердити свою реєстрацію до 20.09.2024р.
1.5. Команда може заявити на ЧО КОФРС-2024 три спортсмена.

Організація та керівництво проведенням заходу.
Керівництво проведенням змагань здійснює Київська обласна федерація риболовного спорту (КОФРС).
Проведення ЧО КОФРС-2024 здійснюється з дотриманням вимог чинного законодавства України, включаючи дотримання заходів безпеки та правил мовного законодавства.
Відповідальність за підготовку та проведення ЧО КОФРС-2024 покладається на Київську обласну федерацію риболовного спорту.

Оплата.
3.1. Вступний внесок на ЧО КОФРС-2024 складає 6 000 грн. з однієї команди. Оплата відбувається не пізніше 23.09.2024 року.
3.2. Витрати на організацію та проведення чемпіонату здійснюються за рахунок благодійного внеску учасників, а також інших джерел фінансування, які не суперечать чинному законодавству України. Витрати, пов'язані з участю спортсменів та тренерів, включаючи проїзд, проживання, харчування, перевезення спортивної техніки та інвентарю, здійснюються за рахунок організацій, що їх відряджають.
3.3. Оплата участі в ЧО КОФРС-2024 відбувається в формі банківського грошового переказу (для більш детальної інформації звертатись за контактним телефоном +38 (067) 317 73 95 – Марченко Олександр).
3.4. Команда вважається повністю зареєстрована тільки після 100% оплати вступного внеску за ЧО КОФРС-2024.

4. Збір капітанів.
4.1. Кінцева реєстрація команд проходить на спортивній водоймі з 14:00 -14:30 год. за місцевим часом, за день до старту ЧО КОФРС-2024.
4.2. Кожен команда повинена мати капітана. Збір капітанів має інформаційний характер і проводиться о 14:30 год. за місцевим часом, за день до страту ЧО КОФРС-2024.
4.3. На зборі капітанів допущених команд:
- формується склад журі;
- надається вся необхідна інформація щодо проведення ЧО КОФРС-2024;
- узгоджуються всі питання пов’язані з даним ЧО КОФРС-2024.

Жеребкування.
5.1. Жеребкування по зонам та секторам проводиться о 15:00 год. за місцевим часом, за день до старту ЧО КОФРС-2024.
5.2. Жеребкування проводиться під контролем організаторів в присутності капітанів чи вповноважених представників команд, а також представників КОФРС (Київської обласної Федерації Риболовного Спорту).
5.3. Після жеребкування організатори заносять результати в окремий протокол і оголошують кінцеві результати.

Загальні положення.
6.1. Одразу після жеребкування команди роз’їжджаються по секторам. Після прибуття в свій сектор спортсмени повинні розмістити всі свої снасті і прикорм всередині рингу. Кожній команді дається час на підготовку спорядження до початку старту.
6.2. Даним положенням змагань, допускається проїзд учасників до сектору власним автотранспортом. Автотранспорт може знаходитись біля сектора не створюючи перешкоди для огляду сектора до кінця змагань. Протягом змагань, забороняється будь-який рух автотранспорту учасників, за виключенням автомобілів доставки харчування (згідно графіка), автомобілів суддів, організаторів.
6.3. Обов‘язки суддів:
Перед початком змагань узгодити з командами межі та орієнтири ловлі по воді.
Слідкувати за діями членів команд.
Проводити зважування і записувати вагу кожного спійманого зарахованого екземпляра риби.
6.4. Зараховуються тільки дзеркальні, лускаті, голі коропи, чорний і білий амур. Спіймана риба може зберігатися виключно у короповому мішку (наявність 10шт. обов’язкова) до процедури зважування.
6.5. В кожному мішку повинен зберігатись не більше, ніж один екземпляр спійманої риби. Всі операції з спійманою рибою проводяться на короповому маті (надає водойма). Мішки повинні знаходитись максимально глибоко під водою. Всередині мішків не повинно бути жодних сторонніх предметів.
6.6. Заборонено користуватись прикормом і насадками тваринного походження, у неживому чи живому вигляді, рибною ікрою та металевими приманками. Обклеювання грузил прикормом заборонено.
6.7. Для насадки і прикорму дозволяється використовувати бойли, пелетс, а також сипучий прикорм. Кількість використаного спортсменами прикорму не повинна перевищувати 200 кг (без урахування рідини). Також, дозволено застосовувати рідкі та сухі інгредієнти (атрактанти, “діпи”, підсолоджувачі, жири, ароматизатори), приготовані на олійно – жировій чи спиртовій основі з застосуванням витяжок чи екстрактів. Діаметр прикорму, сформованого у вигляді кулі, не повинен перевищувати 70 мм. В світлий період доби для замішування прикорму дозволяється застосовувати акумуляторні міксери.
6.8. Після закінчення змагань залишки прикорму не повинні викидатись у водойму.
6.9. Тривалість турніру складає 3 доби (72 години). У випадку вимушеного, передчасного закінчення змагань, що пов’язане, наприклад з грозою – вони вважаються такими, що відбулись, якщо з моменту їхнього початку пройшло не менше 48 год.
6.10. Довжина вудилища для ловлі, прикорму та маркерування не повинна перевищувати 4.0м. Котушки повинні бути оснащені фрикційним гальмом. Дозволені тільки безінтерційні котушки.
6.11. Команди проводять лов, прикормлювання і маркерування лише в межах свого сектора (акваторії) обмеженого розміткою і орієнтирами.
6.12. Допускається використання грузил вагою не менше 50 г. Дозволяються тільки безпечні монтажі, котрі дозволяють коропу звільнитися від грузила у випадку обриву основної волосіні. Відстрілювати грузила при виважуванні коропа заборонено.
6.13. У випадку якщо потрібно визначити по волосінню напрямок закиду, “заднє грузило” на волосінні потрібно буде зняти за першою ж вимогою судді. Використання “заднього грузила” не забороняється.
6.14. Бокові закидання оснастки з грузилом заборонені.
Закидання можна робити тільки через голову.
6.15. Даним регламентом забороняється використання ехолотів, радіокерованих пристроїв в тому числі катерів та квадрокоптерів.
6.16. Дозволяється застосовувати тільки електронні сигналізатори клювання.
6.17. В нічний час забороняється підсвічувати воду лазером, прожекторами, ліхтарями, світлом автомобільних фар та іншими світловими приборами. Дозволяється використання малопотужних налобних ліхтариків під час зважування риби, проведенні необхідних маніпуляцій із спійманою рибою, перезакиданні вудилищ, а також для підсвічування внутрішнього простору палатки. В палатках дозволяється розміщення стаціонарного малопотужного світла.
6.18. На робочих стійках або род подах дозволяється розміщувати не більше ніж 4 задіяних вудилища. Кількість вудилищ всередині рингу не обмежується за умови, що запасні вудилища знаходяться у вертикальному/горизонтальному положенні і не розташовані на підставках для ловлі. Максимальна кількість маркерів, що використовуються під час ловлі – 2 шт.
6.19. Всі дії, що пов‘язані безпосередньо з ловлею риби (закидання, виважування, прикорм, взяття риби у підсак), повинні здійснюватись риболовами всередині своїх рингів. Забороняється звертатись за допомогою до сторонніх осіб.
6.20. З 9:00 до 18:00 прикорм риби дозволено здійснювати будь – якими методами, що є вказані в пункті 6.21. дійсного регламенту. Прикорм за допомогою кобри та використання ПВА мішків, сіток та стрічок дозволено в будь – який період доби.
6.21. Закидання прикорму можна здійснювати рукою або за допомогою ручної “рогатки”, ковшу з довгим руків’ям, за допомогою кобри, катапульти на тринозі, що приводиться в дію за допомогою розтягування джгута вручну. Також можна використовувати для прикорму сподові вудилища з прикормовими ракетами або “Spomb”.
6.22. Заборонено передавати будь – кому спійману рибу, а також приймати від будь – кого спійману ним рибу.
6.23. За 7 календарних днів, до старту змагань на водоймі де вони проходитимуть, заборонені будь – які тренування команд, що беруть участь у змаганнях (або окремих членів цих команд).
6.24. Кожен учасник повинен знати регламент змагань і виконувати його правила повною мірою.
6.25. Заборонено використання поплавкової снасті, фідеру, свінг – типу, квівер – типу, годівниць, а також приладь, які приводяться в дію за допомогою стиснутого повітря, газу чи електрики.
6.26. Вудилище з поплавками – маркерами повинні бути такими, що можна легко побачити, та мають знаходитися на окремих підставках. Під час ловлі в воді можуть знаходитись тільки 2 маркери, в тому числі ті, що світяться. Ці маркери можуть залишатися в воді протягом усіх змагань і повинні бути вилучені з води після їх закінчення.
6.27. Команда, яка виловила рибу такого виду чи розміру, який не є передбачений положенням про змагання та/чи заборонену до вилову правилами аматорського і спортивного рибальства даного регіону, зобов’язана негайно випустити її у водойму.
6.28. Сусід має право вимагати не зарахувати рибу, якщо риба виважена спортсменом іншої команди, що стоїть поруч, разом з його жилкою або в тому випадку, якщо при виважуванні обрізана його жилка. В такому випадку береговий суддя приймає рішення не зарахувати рибу і риба має бути негайно відпущена у водойму. Якщо ж риба зачепила жилку, але в процесі виважування відчепила її то риба зараховується.
6.29. Двом спортсменам однієї команди дозволяється одночасно заходити в воду тільки у випадку подвійного виважування для підсачування риби або для поміщення її в короповий мішок.
6.30. Звільнення снасті з зачепу на глибині більше дозволеної для заходу в воду, проводиться після загального сигналу “фініш”.
6.31. Підсаком можуть користуватись тільки самі спортсмени. Діаметр підсака повинен бути не менше 70 см з мягкою передньою частиною.
6.32. В якості основного волосня на робочому вудилищу, дозволяється застосовувати тільки монофільний волосень не меньше 0,25 мм. Забороняється використовувати інші типи волосню (нанофіл, шнур та інше). Дозволено використовувати шнур довжиною максимум 8 метрів в якості шок – лідера. На маркері та споді дозволено шнур.
6.33. Команди повинні дотримувався правил водойми на якому проходить чемпіонат.

7. Сигнали, що подаються в процесі змагань.
7.1. Спосіб подачі звукових сигналів буде оголошено на зборах капітанів.
7.2. Після першого сигналу риболови можуть приступати до лову.
7.3. Якщо до другого сигналу комусь з учасників вдалось підсікти рибу, йому надається ще 15 хвилин, щоб встигнути завести її в підсак.
7.4. Третій сигнал означає, що додаткові 15 хвилин, які відведені на виважування, вичерпані і, якщо риба досі не заведена в підсак, її враховувати не будуть.

8. Зважування.
8.1. Зважування проводяться бригадою суддів та відтворюються не менше 3 разів на добу. Графік зважування оголошується і уточняються на засіданні капітанів.
8.2. Зважування проводиться за допомогою протестованих засобів для зважування. Ваги закріплюються на тринозі, що попередньо була встановлена на землі. Для зважування спійманої усіма командами риби, потрібно використовувати ваги однакової моделі з ціною поділки не менше 50 г.
8.3. Кожна команда повинна мати в наявності не менше 10 коропових мішків. Якщо всі коропові мішки зайняті, необхідно звернутись до судді, щоб зважити рибу і звільнити мішки.
8.4. Ніхто, крім учасників, чию рибу зважують, та їх капітана, суддів та членів суддівської колегії (у випадку спірних ситуацій), немає права втручатись в хід зважування ні словесно, ні жодним іншим способом. Інший суддя в цей час фіксує результат у відповідних документах.
8.5. Сумка для зважування, що надали організатори, є обов’язковою і слугує для визначення ваги кожного екземпляру риби окремо. Вона повинна бути зволожена перед кожним зважуванням, а ваги доведені до позначки нуль. Дозволяється використання тільки спеціальні коропові сумки для зважування з м’якої ажурної синтетичної тканини, що пропускає вологу. У всіх зонах, сумки для зважування риби яку піймали всі команди, повинні бути однотипними.
8.6. До приходу бригади зважування учасники не повинні витягувати коропові мішки з води. Риба виймається і на короповому маті перекладається до сумки для зважування тільки членами команди.
8.7. Рибалки обов’язково повинні зволожувати короповий мат та коропові мішки перед тим, як помістити на них (у них) рибу.
8.8. Після зважування і занесення результатів у протокол – рибу з максимальною обережністю потрібно опустити у водойму.
8.9. Під час зважування учасники повинні бути поруч, щоб контролювати процес і підписати протокол, у якому фіксується вага кожного екземпляру риби. Жодні протести з питань ваги спійманої риби, після завершення зважування і підписання протоколу не приймаються.
8.10. Якщо виважування та заведення риби в підсак відбулось в присутності бригади зважування, то зважування проводиться без зайвого перекладання риби у мішок і назад, а одразу з підсаку на короповому маті риба перекладається у сумку для зважування.
8.11. Зважування вважається завершеним після підписання протоколу суддями та спортсменами.
8.12. Риба, яку було представлено для зважування зі слідами пошкоджень, які були отримані внаслідок необережного до неї ставлення, зараховуватись не буде і є підставою для введення штрафних санкцій.
8.13. Рибалки обов’язково повинні представляти до зважування усю рибу, що зберігається в коропових мішках за даний період часу.

9. Протести
9.1. Кожен учасник змагань має право подавати протест. Протест подається письмово через капітана або тренера команди і передається головному суді змагань.
9.2 Всі протести мають бути підтверджені грошовою заставою в розмірі 1000,00грн. Якщо протест підтверджено, то задаток в розмірі 1000,00 грн. повертається, якщо ні – залишається в організаторів турніру.
9.3. Протести, за винятком тих, що стосуються визначення місць, які команди зайняли в підсумковому протоколі змагань, подаються не пізніше, ніж через годину після закінчення відповідного туру змагань. Протести, які стосуються визначення місць, що зайняли команди у підсумковому протоколі змагань, повинні бути подані не пізніше ніж через 30 хвилин після офіційного оголошення результатів змагань.
9.4. Рішення відносно протестів (за винятком тих, що стосуються розподілення місць), повинні бути прийняті журі до затвердження результатів змагань. Під час розгляду кожного протесту ведеться протокол.
9.5. Представники (тренера, капітани) команд, що подали протест та учасники на кого був поданий протест, зобов’язані бути присутніми на засіданні журі під час розгляду протесту.

10. Порушення та санкції.
10.1. Судді мають право винести усне зауваження спортсменам за незначні порушення Правил дійсного Положення.
10.2. Попередження (жовту картку) отримує команда, котра порушила наступні пункти дійсного Положення: 6.6, 6.8, 6.11, 6.12, 6.14, 6.17, 6.19, 6.20., 6.25, 6.27, 6.29, 6.31, 6.32, 8.3, 8.7, 8.13.
10.3 Дискваліфікацію (червону картку) отримує та команда, яка порушила наступні пункти дійсного Регламенту: 6.10, 6.15, 6.18, 6.22, 6.23, 6.26, 8.12.
10.4. Команда, що отримала два попередження, автоматично отримує дискваліфікацію.
10.5. У випадку дискваліфікації команда зобов’язана негайно припинити процес лову та максимально швидко покинути сектор, який вона займала. У випадку дискваліфікації команди після фінішу змагань, її результат змагань анулюється, їй присвоюють місце за кількістю зареєстрованих команд плюс п’ять, а решта команд, що зайняли подальші місця, зберігають їх без змін. (наприклад, знята команда, яка зайняла 8-ме місце, наступні за нею команди залишаються на 9-му, 10-му і т. д. місцях).

11. Визначення переможця.
11.1. Команди, що зайняли перші місця в своїх зонах, потрапляють на 1-3 місця в турнірній таблиці, в залежності від ваги улову за весь період чемпіонату. Ті, що зайняли другі місця в зонах, потрапляють на 4-6 місця в турнірній таблиці в залежності від ваги улову, і так далі. У разі рівних показників, перевагу отримує та команда, що має найбільшу середню вагу (відношення загальної ваги до кількості риби). У разі рівного розподілу середньої ваги спійманої командами риби, перевага надається команді, яка зловила найбільшу рибу.

11.2. У номінації «Велика риба» переможець визначається за найбільшою вагою спійманого коропа або амура.
Контакти.

Тел:+38 067 317 73 95 – Олександр Марченко
E-mail: 13bv@ukr.net


Місце проведення: Озеро Картар
Організатори: КОФРС - Київська обласна федерація риболовного спорту
Вартість: 6 000 гр
+0

Всего комментариев: 0
avatar
Fish Sport Info © 2021 - 2024 uCoz.